Внесено зміни до обласного бюджету 2019 року

98 голосами депутатів в ході пленарного засідання ХХІІ сесії Харківської обласної ради VII скликання затверджено низку змін до обласного бюджету на поточний рік.

До обласного бюджету надійшла низка трансфертів з державного та інших бюджетів.

Збільшено обсяг субвенції на виплату грошової компенсації для сімей, які потребують поліпшення житлових умов, а саме особам із інвалідністю I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції на суму 1 млн 878 тис грн. Кошти розподіляться між міськими бюджетами Харкова в сумі 1 млн 396 тис грн та Первомайського – 482 тис грн.

Загальне фінансування у сумі майже 40 млн грн спрямовано на виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла та придбання житла у прийнятих в експлуатацію житлових будинках для дитячих будинків сімейного типу.

З них, держсубвенція складає 5 млн 819 тис та передбачена на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Решта з держсубвенції, 34 млн грн перерозподіляться між місцевими бюджетами.

Збільшено обсяг субвенції з державного бюджету на проведення перших виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних голів у розмірі 1 млн 280 тис грн. Кошти на підготовку та проведення виборів 22 грудня 2019 року спрямуються районним бюджетам Балаклійського району (344,4 тис грн) та Куп’янського району (935,6 тис грн).

Серед змін до обласного бюджету також прийняття державної медичної субвенції у розмірі 76 868,8 тис грн, кошти спрямують:

  • за бюджетною програмою «Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню» – 11 522,8 тис грн на лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу;
  • для надання субвенції місцевим бюджетам області на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я в сумі65346,0 тис грн, із них 24 млн грн на відшкодування вартості препаратів інсуліну та десмопресину під час забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет в рамках виконання заходів комплексної програми «Здоров’я Слобожанщини на 2019-2020 роки» та 41 346,0 тис грн на оплату праці з нарахуваннями.

Також затверджено розподіл субвенції з державного бюджету місцевим на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості в сумі 5 млн 573 тис грн.

Перерозподілено майже 16 618,3 тис грн державної субвенції між місцевими бюджетами області на надання пільг та житлових субсидій населенню.

Окрім того, збільшено субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на виплату соціальної допомоги на дітей-сиріт за принципом «гроші ходять за дитиною» у розмірі 1,5 млн грн.

Нагадаємо.