В Україні зростають ціни на яблука експортної якості

Українські садівники активно підвищують ціни на яблуко. При цьому фахівці підкреслюють, що в першу чергу дорожчають фрукти експортної якості.

Так, на сьогоднішній день ціни на яблука в залежності від сорту озвучуються виробниками в межах 10-21 грн / кг ($ 0,36-0,75 / кг), що в середньому на 16% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня пише agronews.ua.

«Зовнішні покупці, особливо в країнах на Близькому Сході, ще деякий час будуть зацікавлені саме в поставках яблук з боку європейських країн. Але триватиме це недовго, так як вже в найближчі дні поступово в сезон почнуть входити виробники з Південної півкулі, зокрема з ПАР, і рейтинг міжнародних постачальників яблук до початку березня 2021 року, традиційно кардинально зміниться», – вважає Олександр Хорєв, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Відзначимо, що на даний момент ціни на яблука в Україні вже перевищили рівень минулого року в середньому на 23%. За словами садівників, запаси яблук у сховищах достатньо швидко закінчуються завдяки стабільному попиту, що лише провокує подальше зростання цін. При цьому, більшість українських садівників вже встигли реалізувати практично весь урожай яблук ще в січні місяці.

Нагадаємо.