Підприємства Харківщини готуються до зими

Підприємства паливно-енергетичного комплексу підготовлені вже більш ніж на 90%.

Відповідну інформацію озвучив директор Департаменту житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури обласної адміністрації Сергій Магдисюк.

Це стосується комплектації аварійного запасу, укомплектованості аварійних бригад, і запасів палива на станціях, які знаходяться на території області.

Житловий фонд на Харківщині складається майже з 14 тисяч багатоквартирних будинків. З них більше 11 тисяч вже готові до опалювального сезону. На підготовку житлового фонду цього року було виділено більше 200 мільйонів гривень. Ці гроші йдуть на ремонт покрівель та систем водопостачання, відновлення та промивку опалювальних систем, тощо.

Побоювань, що якесь підприємство не зможе розпочати вчасно опалювальний сезон немає, зазначив Сергій Магдисюк. Водопровідно-каналізаційне господарство області готове більш ніж на 95%.

На сьогодні замінено 48 кілометрів водопровідних мереж. Значних поривів під час цьогорічного опалювального сезону комунальники не очікують.

На 100% підготовлені навчальні і дошкільні заклади. Тобто це 747 одиниць шкіл і 746 садків. Рівень підготовки закладів охорони здоров’я на сьогоднішній день складає 80%. Тобто підготовлено 818 з 1022.

Наступного тижня закінчать підготовку всіх котелень в області. Наразі проводиться їх огляд та надання відповідних паспортів готовності.

Щойно середньодобова температура впаде до позначки 8 градусів та нижче, на Харківщині розпочнуть опалювальний сезон.

Нагадаємо.