Найбільше вакансій серед робітничих спеціальностей

На кінець серпня в службі зайнятості було зареєстровано 34 тисячі 300 безробітних з Харківської області.

Більшість з тих хто залишився без роботи – продавці – 5 тисяч 300 осіб, пише https://kh.vgorode.ua/.

На другому місці водії – 2 тисячі 800 осіб, на третьому трактористи і охоронці – по 1900 осіб. Більше двох тисяч незайнятих працювали бухгалтерами (1200) і кухарями (1100). Близько тисячі людей були робочими з комплексного обслуговування і ремонту будинків та менеджерами з продажу.

За інформацією центру зайнятості, ці професії та спеціальності користуються попитом у роботодавців. Найбільше вакансій в галузі оптової та роздрібної торгівлі (988), переробної промисловості (687), установах охорони здоров’я (300), сільському господарстві (236), держуправлінні (202) і ін.

Також, є потреба у водіях тролейбуса, кондукторів громадського транспорту, слюсарів рухомого складу, слюсарів-електриках тощо. Заробітна плата становить від 8 до 15 тисяч гривень. Гостра потреба в кадрах у сфері торгівлі, особливо харчової, шукають продавців продовольчих товарів, продавців-консультантів адміністраторів залу, комірників (заробітна плата до 7 тисяч 700 гривень).

У службі зайнятості уточнили: зазвичай є попит на токарів, наладчиків та операторів верстатів з програмним керуванням. На підприємствах вакантні посади бухгалтерів, економістів, менеджерів і інженерів. Стабільний попит на електрогазозварників.

Також, роботодавці шукають електромонтерів по ремонту обладнання, мулярів, охоронців, листонош і слюсарів. У районах Харківської області потрібні трактористи, доярі, ветеринарні лікарі, водії і механізатори.

Нагадаємо.