Курилівська ОТГ презентувала три мініпроєкти «Разом в майбутнє»

Ініціативні громади сіл Курилівка та Глушківка, що на Куп’янщині, представили реалізовані мініпроєкти, направлені на вирішення проблемних питань краю.

Зокрема, громада села Курилівка реалізували два мініпроєкти. Перший «Теплий сільський клуб – крок до культурного розвитку нації» – реставрація клубу, який було збудовано на території колишньої військової частини у 1972 році площею 1600 квадрантів метрів.

За останні десятиліття матеріально-технічна база клубу поступово приходила в занепад, його приміщення не використовувалися за призначенням. З 2017 року завдяки участі у конкурсі «Разом в майбутнє» розпочалося відродження будівлі клубу. За три роки, включаючи й реалізацію цьогорічного мініпроєкту проведено роботи по заміні вікон і дверей клубу на енергозберігаючі, відремонтовано покрівлю, зроблено ремонт спортивної зали, роздягальнь, душових кімнат та санвузлів.

Завдяки реалізації другого мініпроєкту «Еко-майданчик – крок до збереження довкілля» на території села Курилівка збудовано огороджений еко-майданчик з контейнерами для роздільного збору твердих побутових відходів. А також пакетувальний прес для зменшення і скорочення витрат на вивезення відходів та транспортування вторинної сировини, що в свою чергу сприяє покращенню екологічної ситуації на території містечка та Курилівської громади взагалі.

Третій мініпроєкт представила громада села Глушківка «Від сучасного освітнього середовища до високого рівня безпеки життя». В рамках його реалізації на території дитячого садочку «Берізка» встановлено автоматичну сучасну протипожежну систему. Заклад відвідують 55 вихованців – діти сіл Глушківка, Колісниківка, Кругляківка, які сьогодні входять до складу Курилівської сільської об’єднаної територіальної громади та села Сенькове, Сеньківської сільської ради.

Довідково. «Разом в майбутнє» – обласний конкурс розвитку територіальних громад, запроваджений у 2009 році за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

Нагадаємо.