Канадці видобуватимуть газ під Харковом

Представники канадської компанії займатимуться розробкою трьох нафтогазових ділянок в Україні, зокрема і в Харківській області.

Про це під час зустрічі в Торонто з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба Офісу президента. Відомо, що канадська кампанія займатиметься розробкою ділянок  спільно з українською.

“Вчора українська компанія разом з канадською “Верміліон Енерджі” виграли право на нафтогазові ділянки”, – сказав Володимир Зеленський.

“Укргазвидобування” здобула перемогу по двом лотам: Бузівскому і Берестянському  майданчикам; також кращими були визнані ще дві спільні заявки УГД з канадською Vermilion Energy – це Балаклійська і Іванківські ділянки.

Американська компанія Aspect Energy виграла конкурс з Варвинського блоку. Чотири вітчизняні газодобувача – “Гео Альянс”, ДТЕК, “Укрнафтобуріння” і “Західнадрасервіс” – здобули перемоги в конкурсах по Софіївському, Русанівському, Зіньківському та Угневскому майданчикам відповідно.

З моменту укладання контрактів з урядом, компанії зобов’язуються протягом 5 років провести сейсмічні роботи і пробурити 39 розвідувальних свердловин, одночасно відновлюючи раніше законсервовані об’єкти. Також компанії зобов’язуються оплачувати ресурсну ренту і передавати державі частину видобутих копалин.

Нагадаємо