У Харкові пройшов благодійний концерт «Класична феєрія»

Нагадаємо, що раніше анонсований концерт, зібрав всесвітньо відомих музикантів: віолончеліста Ласло Феньо (Німеччина), який грає на віолончелі 1695 року, створеної відомим італійськім майстром Маттео Гоффріллером, скрипаля Даніїла Австріха, артиста всесвітньо відомого квартету «Мікеланджело» (Німеччина), братів Дворниченків — Сергія, кларнет (США) та Олександра, альт (Україна), Арутюна Чколяна (Вірменія), який неперевершено грає на дивовижних вірменських інструментах: дудуці та зурні.

В концертній програмі прозвучав «Щедрик», в обробці відомого українського композитора Миколи Леонтовича. Цей твір виконав хор гімназії ім. Короленка.

Під час концерту зібрали кошти на принтер, який друкує шрифтом Брайля. Віддадуть принтер для вихованців Харківського спеціального навчально-виховного комплексу ім.Короленка, більше відомого як гімназія для дітей з вадами зору.

Як розповів один з ініціаторів проекту «Класична феєрія» музикант Олександр Дворніченко, на придбання принтера, що друкує шрифтом Брайля, потрібно було 300 тис. грн. Як раз ця сума і була зібрана.

Нове обладнання надасть можливість друкувати для 200 дітей, які навчаються у закладі, не лише підручники, але й атласи, картини та ноти.

За час існування проекту «Класична феєрія» його учасники зібрали благодійну допомогу на півмільйона гривень для дитячих лікарень міста.