У галереї «Бузок» виставка авторської ляльки та ведмедиків Тедді

На виставці «Сезон ляльок» представлені роботи як з традиційних матеріалів, так і іграшки, створені за авторськими технологіями.

Кількість людей, які цікавляться авторської іграшкою і ляльками, в останні роки стрімко зростає. На виставках таких ляльок завжди аншлаг.

Адже основні шанувальники авторських іграшок – як раз дорослі люди! Ручна робота, її особистісне наповнення цінувалося завжди. В наш час високих технологій іграшка, зроблена в єдиному екземплярі, сприймається як зв’язок часів, як повернення в дитинство. А художня лялька є одним з предметів колекціонування в усьому світі.

«Харківське об’єднання майстрів авторської ляльки – це міцний творчий союз, що  об’єднує лялькарів і теддістів, і перший в Україні, який поєднав не тільки професійних художників, а й художників-аматорів.

Об’єднання майстрів представляє роботи як з традиційних матеріалів (кераміка, фарфор, пап’є-маше, полімерна глина), так і іграшки, створені за авторськими технологіями, іграшки з натуральних матеріалів, вовни, бавовни й подібного. Такий художній напрям дозволяє майстрам постійно експериментувати з матеріалами, втілюючи свої найсміливіші задуми», – розповіли організатори.

Нагадаємо.