Творчі спілки та відеостудії запрошують до участі у престижній Премії

Комітет з Державної премії України імені Олександра Довженка оголошує конкурс на здобуття премії 2021 року.

Як повідомляє Державне агентство з питань кіно, твори та документи приймаються Комітетом з Державної премії України імені Олександра Довженка до 1 червня 2021 року.

Премія імені Олександра Довженка присуджується за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва щорічно до 10 вересня.

Премія присуджується як окремим кінематографістам, так і творчим колективам. Колектив, який висувається на здобуття премії, не може перевищувати 5 осіб. Нагорода може бути присуджена громадянам України та інших держав й особам без громадянства.

Подання творів здійснюється Міністерством культури та інформаційної політики України, творчими спілками, кіно-, теле-, відеостудіями, мистецькими закладами та науковими установами, громадськими організаціями, редакціями газет і журналів.

Ознайомитися з умовами конкурсу можна на сайті Державного агентства з питань кіно.

Довідково. Державна премія України імені Олександра Довженка була заснована у 1994 році з нагоди 100-річчя від дня народження українського письменника, кінорежисера, кінодраматурга, класика світового кінематографа Олександра Довженка.

Нагадаємо.