Пройде фестиваль документального кіно про права людини

Фестиваль «Docudays» мав відбутись ще у березні, його перенесли через карантин, а тепер вирішили провести повністю онлайн.

Із 24 квітня до 3 травня фестиваль підготував 45 онлайн-трансляцій правозахисних заходів, майстерні документалістики.

Щовечора на глядачів чекатиме нова серія «Села» від видатної французької режисерки Клер Сімон. Також можна буде подивитись понад 50 повнометражних та короткометражних стрічок у безкоштовному доступі до 10-го травня на платформі DOCU/SPACE. Кожна зі стрічок національного конкурсу буде відкритою для перегляду протягом однієї доби у різні фестивальні дні.

Усі події будуть безкоштовними, проте знадобиться реєстрація. Фільми будуть доступні лише на території України. За фільми конкурсної програми можна буде проголосувати після перегляду.

Також відбудеться майстерня для підлітків, які під менторством документальних режисерів/-ок вони створюватимуть у DOCU/ТАБОРі власні документальні стрічки про життя на карантині.

Серед стрічок національного конкурсу – «Не хвилюйся, двері відчиняться» Оксани Карпович, «Будинок» Тетяни Кононенко та Матільди Местер, «Зарваниця» Романа Хімея та Яреми Малащука, «War Note» Романа Любого.

Нагадаємо.