Названо переможців конкурсу «Малі міста – великі враження 2019»

Міста Чугуїв, Мерефа та Зміїв Харківської області – серед переможців всеукраїнського конкурсу.

Всього для реалізації у 2019 році відібрано 74 проекти з усіх регіонів України.

Розпорядженням  Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року затверджено перелік  переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження» на умовах співфінансування з державного бюджету.

Від Харківської області переможцями стали:

  • Чугуївська міська рада з проєктом «Місто у безмірі барв», спрямованим на розвиток міста Чугуєва – батьківщини художника І. Ю. Рєпіна – як столиці українського живопису, на створення взаємозв’язку між видами мистецтв та поєднання культурного надбання минулих поколінь з сучасними технологіями.
  • Мереф’янська міська рада з проектом «Проведення культурно-спортивного фестивалю «Sports Kozak» на території Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади», призваним популяризувати  козацьку культуру та народні традиції Слобожанщини.
  • Відділ культури та туризму Зміївської районної державної адміністрації з проєктом «Намет Фест 2019», який має на меті зібрати мандрівників і туристів з усієї України   на території національного природного парку «Гомільшанські ліси»,  де розташована пам’ятка національного значення «Зміїв Курган» (городище «Гайдари»), та об’єднати концертні програми та туристичні активності під відкритим небом.

З перемогою у конкурсі «Малі міста – великі враження 2019» лауреатів привітав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов з побажаннями натхнення у створенні  незабутніх подій!

У свою чергу голова облради особисто опікується увічненням пам’яті легендарного художника Харківщини Іллі Рєпіна.

Нагадаємо, що 175-річчя Іллі Рєпіна цьогоріч відзначатимуть на загальнодержавному рівні. Клопотання про цю подію було ініційоване Сергієм Черновим і підтримане під час загальних зборів представників Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Нагадаємо.