Міжнародний день танцю

Міжнародний день танцю відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера.

Новера називають реформатором та теоретиком хореографічного мистецтва, він увійшов в історію як «батько сучасного балету».

Танець – невід’ємна частина будь-якої культури. Він є джерелом натхнення для художників, дизайнерів, скульпторів і режисерів театру і кіно.

Відомо, що рухи для багатьох витончених аристократичних танців хореографи запозичили в народних танцях. А перші вчителі танців з’явилися тільки у 15-му столітті.

У цей день весь танцюючий світ відзначає своє професійне свято – театри опери та балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального та народного танцю і інші, як професійні, так і самодіяльні артисти.

За задумом засновників, головна ідея цього свята — об’єднання всіх напрямків танцю, як єдиної форми мистецтва, а сам День танцю — це привід для її вшанування, а ще — її здатності долати всі політичні, культурні та етнічні межі, можливості об’єднувати людей в ім’я дружби і миру, дозволяючи їм говорити однією мовою — мовою танцю.

Нагадаємо.