Історичний музей Харкова готується до святкування 100-річного ювілею

За даними прес-служби, музей не обслуговуватиме відвідувачів з 16 грудня 2019 року до 20 січня 2020 року.

Відповідні зміни в роботі пов’язані з підготовкою до 100-річного ювілею музею. «У зв’язку з реекспозицією і проведенням робіт зі створення інтерактивної повнопрофільної експозиції з історії краю, що потребуватиме розбирання та переобладнання існуючих експозицій», – розповіли в прес-службі.

Необхідне фінансування на підготовку до видатної дати було виділено  з обласного бюджету в ході сесії Харківської облради 28 лютого 2019 року.

Фінансування для створення експозиції передбачено Програмою розвитку культури і туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019 – 2023 роки.

За словами Ольги Сошникової, роботи почнуть з художнього оформлення експозиції на 1-му поверсі.

«Постійна експозиція буде називатися «Від археології до сьогодення. Про історію нашого краю». Тобто охопить період від кам’яного віку до 1900 року і розповість про археологію, етнографію та історію Слобожанщини».

Вона підкреслила, що інтерактивну експозицію зможуть відвідати люди з інвалідністю, бо будівлю буде відповідно обладнано.

«Будуть використовуватися нові технічні засоби, хоча основу, звичайно ж, складуть артефакти з нашої багатої колекції».

 Довідково. Харківський історичний музей було засновано 21 січня 1920 року за ініциативи відомого громадського діяча міста Харкова, етнографа, українського фольклориста, літературознавця та науковця у галузі вітчизняного музеєзнавства, професора Миколи Сумцова. Фонд музею складують більше 336 тисяч експонатів.

Нагадаємо.