Харків’янам розкажуть про філософію мовчання в сучасному світі

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться лекція «Мовчання як цінність культури. Частина 2» з циклу лекцій «Eхlibris Михайла Красикова про мистецтво».

Лектор – етнограф, фольклорист, культуролог, мистецтвознавець, літературознавець, поет Михайло Красиков.

«Молчи, скрывайся и таи…», — закликав Федір Тютчев. «Слово — срібло, а мовчання — золото», — каже народна мудрість. Чому мовчання цінується вище за красномовство, чому дитину треба вчити не тільки говорити, але й мовчати, що таке «громоподібне мовчання Будди» і ісіхазм у християнстві, в яких випадках у традиційній народній культурі обовʼязковим було ритуальне мовчання — на ці та інші питання ви почуєте відповідь у лекції, що супроводжуватиметься демонстрацією картин художників, які намагалися відтворити різні аспекти концептосфери Мовчання.

Лекція відбудеться 6 липня о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини».

Довідково. Михайло Красиков – поет, етнограф, фольклорист, літературознавець, культуролог, мистецтвознавець, культуртрегер. Автор бл. 1000 наукових, науково-популярних та літературних публікацій. Упорядник бл. 50 книг. Кандидат філологічних наук, професор кафедри українознавства, культурології та історії науки НТУ «ХПІ».

Нагадаємо.