Харків’янам покажуть колекцію старовинних прикрас Східної України

Центр культури і мистецтва презентує виставку колекції історика-ставрографа Віктора Векленка «Дукачі та прикраси: Схід».

До уваги відвідувачів в експозиції буде представлено понад 350 найрізноманітніших дукачів, підвісок, намист і медальйонів, що датуються XVIII-XX ст., а також старовинні світлини з Харківської, Сумської, Донецької і Луганської областей.

Всі прикраси виконані зі сплавів кольорових металів та срібла із застосуванням таких технік, як лиття, штампування, карбування, витискування, припаювання, вирубування, золочення тощо.

Виставка вперше в Україні продемонструє мешканцям Харкова зібрання старовинних прикрас Східної України з колекції дослідника Віктора Векленка.

Як зазначає сам автор, його колекція «є розмаїттям виробів українського (і не тільки) декоративно-прикладного мистецтва і буде цікавою як фаховим етнологам, культурологам, мистецтвознавцям, так і всім цінителям прекрасного…»

Довідково. Віктор Векленко – відомий український дослідник, історик і ставрограф, засновник і директор єдиного в Україні та Європі історико-етнографічного ставрографічного Музею Хреста (Дніпропетровська обл.). Музей вже понад 7 років накопичує, зберігає та популяризує культурну спадщину.

Виставка триватиме з 17 червня по 6 липня. Вхід вільний.

Нагадаємо.