Харків’ян запрошують онлайн на Львівський книжковий форум

Проблеми освіти, ідентичності, війни, історії, фантастики, медіа, жінок та інші найгостріші питання сьогодення.

За даними організаторів, форум відбудеться 15-19 вересня у Львові в гібридному форматі: офлайн та онлайн, тож доєднатися до фестивалю зможе вся Україна.

У межах заходів кластера «Освіта» йтиметься про ознаки дорослого освіченого суспільства, про книжки, ігри та інструменти для осмисленого батьківства.

Філософський контекст дорослішання обговорять у межах кластера «Філософія», який курує засновник Club of Creative Philosophy Олександр Комаров. Відбудуться презентації книжок Тараса Лютого та Ярослава Грицака.

Чиї діди воювали, за кого був Мазепа, та хто є прямим нащадком Київської Русі – такі питання обговорюватимуть на панельних дискусіях кластера «Історія».

Особлива увага 28 BookForum – жінкам. Кластер «Жінка в темі». Піднімуть гострі питання ґендерних стереотипів, поговорять про коло жіночої підтримки. На гостей очікують три панельні дискусії: про жінок-бунтарок, нетипові жіночі професії та стосунки «матір-дочка».

У Медіакластері 28 BookForum дискутуватимуть про журналістику незалежної України та розкриють медійну ретроспективу за 30 років.

Про дорослішання фантастики та про вічного львів’янина Станіслава Лема говоритимуть у блоці «Фантастичне століття, або Старість аксолотлів».

Окрім літератури на гостей чекає театр. Спецпроєкт «Драма» запропонує вечір сценічних читань та дискусії за участі відомих українських режисерів.

У відеопроєкті «10 про 10: спроба канону» свої рецензії на 10 українських романів оприлюднять 10 українських інтелектуалів. Письменники та критики розкажуть, як вплинуло те чи інше видання на незалежність.

Окремої уваги заслуговує і спецпроєкт «30 років вільного книжкового ринку» про становлення книговидання в Україні. Нову мапу України, книжку про національні спільноти та віртуальні подорожі Кримом презенту. У межах спецпроєкту на форумі «Ukraїner».

Нагадаємо.