12 і 13 січня у Харкові «Вертеп-фест»

У Харкові пройде дводенна масштабна святкова феєрія – III Всеукраїнський фестиваль вертепів «Вертеп-фест – 2019».

12 січня рух транспорту по вулиці Сумській, на ділянці від провулка Мечникова до проспекту Незалежності, буде заборонено з 13:00 до 14:30.

Автентичні костюми і старовинні традиції, парад на головній вулиці міста і спів колядок усім світом, виступ фольклорних гуртів та етновечірки.

Девіз великого костюмованого фестивалю, який Харків приймає в цьому році втретє, залишається незмінним «За світло, що темряву здолало».

Цього разу організатори очікують близько тисячі учасників і понад 10 тисяч глядачів. На подію вже зареєструвалися 56 колективів і понад тисячу учасників з різних областей від заходу до сходу країни, включаючи Харків і область.

Керівник «Вертеп-фесту – 2019» Олена Рофе-Бекетова розповіла: «На свято запрошують всіх бажаючих. Фестиваль розпочнеться 12 січня о 11:00 – на сходах ХНАТОБу виступлять колективи фестивалю «Святовид». О 13:30 відбудеться Парад вертепів: учасники фестивалю і всі бажаючі харків’яни пройдуть ходою від площі Конституції до площі Свободи».

Після закінчення ходи на головній площі Харкова о 14:30 відбудеться Всеукраїнська акція з одночасного виконання колядки «Нова радість стала» і офіційне відкриття фестивалю. До неї в цьому році приєдналися понад 30 міст і сіл України. Акція пройде на 35 локаціях, адже в містах співатимуть різні колективи.

Крім того, в цей самий час «Нова радість» зазвучить в Лондоні (Великобританія), Відні (Австрія), Карлсруе (Німеччина), Амстердамі (Нідерланди), Любліні та Прошовіце (Польща).

13 січня з 10:00 до 12:00 відбудуться виступи вертепних колективів на центральній сцені парку ім. Горького. В кінці заходу вперше в історії фестивалю для колективів-учасників влаштують «Етновечорниці», на які також запрошені представники етнічних спільнот Харкова.

Нагадаємо.