У минулому році жінки випередили чоловіків у відкритті ФОПів на 5% 

Фахівці компанії з бізнес-розвідки YouControl проаналізували кількість відкритих бізнесів жінками і чоловіками за останні 10 років.

За даними міжнародного рейтингу гендерної рівності, Україна посіла 59 місце із 152 країн. Згідно з даними Всесвітнього економічного форуму, для досягнення гендерної рівності в світовій економіці знадобиться ще близько 250 років. А глобальний паритет в оплаті праці ймовірно буде досягнуто лише в 2277 році.

У 2020 році жінки відкрили на 5% більше ФОПів, ніж чоловіки, а чоловіки ‒ у відкриті компаній на 37%.

Кількість відкритих бізнесів чоловіками і жінками з 2010 року до сьогодні різниться. У жінок на 25 тис. ФОПів більше. Загалом, останні 4 роки поспіль зберігається тенденція, коли жінки відкривають ФОПи частіше за чоловіків.

Одначе, сумарно за останнє десятиліття чоловіки майже втричі випереджають жінок у відкритті компаній: 320 тис. проти 129 тис. До речі, в 10% компаній кінцевий бенефіціарний власник досі не розкритий через відсутність даних в реєстрі.

Жінки частіше реєструються як ФОП (у 90% випадків), аніж ТОВ або ПП, тому що ця форма організації власної справи більше підходить для галузей, в яких жінки хотіли би себе реалізувати. Це, в першу чергу, сфера послуг: індустрія краси, виготовлення одягу, хендмейд прикрас та домашнього декору, тощо.

Нагадаємо.