У капітальному будівництві першочергово профінансовані об’єкти  з високим рівнем готовності

Голова постійної комісії Харківської обласної ради Людмила Немикіна прокоментувала рішення щодо змін показників обласного бюджету.

«Ті зміни, які внесені до бюджету, передусім спрямовані на перерозподіл коштів, адже в умовах, коли з об’єктивних причин спостерігаємо зменшення надходжень у низці показників, зокрема основних місцевих податків – на прибуток та землю, а також податку на доходи, необхідно чітко визначати пріоритети. Так, наприклад, у капітальному будівництві першочергово профінансовані будуть об’єкти, ступінь виконання яких на рівні 80-85%. Так само визначаємо пріоритети по усім програмам», – зазначила голова комісії.

28 травня на пленарному засіданні було надано співфінансування районам та містам області на реалізацію проектів-переможців обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє», який вже дев’ять років проводиться за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова у рамках Програми розвитку місцевого самоврядування, у сумі понад 36 млн грн. Ці кошти спрямовано на реалізацію 266 важливих для територіальних громад регіону проєктів.

Крім того, 13 мінігрантів буде профінансовано у рамках проєкту Європейського союзу «Ефективна первинна медицина в громаді», з обласного бюджету в якості співфінансування виділено 2,9 млн грн.

«В умовах, які склалися сьогодні, депутатський корпус вимушений переглянути обсяги фінансування низки обласних програм, однак захищені статті виконуються повністю. Звісно, що ми докладемо максимальних зусиль, щоб дохідна частина обласного бюджету наповнювалась і щоб вже на наступному пленарному засіданні сесії ми переглянули наш бюджет у бік збільшення фінансування програм в усіх соціально важливих галузях», – зауважила Людмила Немикіна, коментуючи рішення відносно корегування бюджету.

Нагадаємо.