Продовжується кампанія декларування

Оподаткування доходів від надання в оренду земельних ділянок та продажу сільськогосподарської продукції.

Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що громадяни, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції повинні подавати декларації про майновий стан і доходи.

Фізичні  особи – орендодавці у разі  надання власних земельних ділянок (паїв) в оренду іншій фізичній особі, мають дохід у вигляді орендної плати, також, зобов’язанні подати декларацію про майновий  стан і доходи за 2020 рік.

Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Громадяни, які отримали у 2020 році доходи від оброблення власних земельних паїв площею понад 2 гектари зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до податкових органів за місцем  реєстрації  до 1 травня 2021 року.

Платники податку зобов’язані самостійно сплатити узгоджені податкові зобов’язання до 1 серпня року, що настає за звітним періодом.

Нагадаємо.