На ринках стрімко знижується ціна цибулі

З початку поточного тижня спостерігається чергове здешевлення цибулі на харківських ринках і частини супермаркетів.

За словами оптовиків, зараз херсонські фермери готові відвантажувати свою продукцію в діапазоні 5,5-6,5 грн / кг, в той час як в кінці минулого тижня основні продажі велися в межах 6-7 грн / кг.

Експерти виділяють три основні причини нової хвилі зниження цін на цибулю. По-перше, в кінці площ в комерційних господарствах в 2019 році, пропозиція цибулі в нинішньому сезоні може істотно перевищити показники минулого року, якщо найближчим часом не відбудеться серйозних природних катаклізмів.

Другою причиною нинішнього зниження цін в сегменті цибулі виступили сприятливі погодні умови. Вегетація рослин в основних регіонах виробництва проходить стабільно, а фермери поступово нарощують темпи збирання ярої ріпчастої цибулі, що призводить до зростання пропозиції продукції на ринку.

Третя причина – припинення експорту продукції в Польщу. Протягом вже досить тривалого часу в нинішньому сезоні українська цибуля користувалася високим попитом з боку польських імпортерів через ідеальне співвідношення якісних і цінових показників.

З початку поточного тижня в Польщі з активізацією збору врожаю збільшилася пропозиція цибулі з місцевих господарств, а тому декларовані українськими постачальниками ціни вже не влаштовували польського  покупця.

Нагадаємо.