Презентація книги відомого українського кінознавця Володимира Миславського

Днями у Будинку Кіно відбулася презентація нової 55-ї книги Харківського кінознавця, академіка Володимира Миславського «Західний кінематограф».

Еволюція кінематографа, починаючи з перших картин німого кіно. За кожним визначенням ціла культурна епоха.

«Це розширена книга, адже закінчується вона 2023 роком. Тут зібрано багато світлин – 26. Я намагався робити таким чином, щоб читачеві було цікаво. Представлені плакати, фото з фільмів, афіші та інші ілюстрації. Терміни, які присутні в цій книзі, прийшли з заходу. Саме тому тут є глава під назвою «Словник». Зокрема, наведено і розтлумачено дуже багато технічних термінів», – коментує Володимир Миславський.

Книга побачила світ завдяки підтримці депутата Харківської обласної ради, президента Конгресу самоврядування Сергія Чернова.

«Завдяки роботам Володимира Наумовича, я почав глибше сприймати кіно, як висококласне мистецтво. Я вдячний долі, що є така багаторічна співпраця і бажаю пану Володимиру видати ще не одну книжку!», – говорить Сергій Чернов.

Автор розповідає, як технічний прогрес вплинув на процес кіновиробництва, які зміни у режисурі та сценаристиці відбулися за останнє століття, як змінювався концептуальний зміст екранних творів.

«Такий словник дає можливість осмислити все, що відбулось в історії кінематографа і використати ті фактичні дані, архівні дані у своїх наукових працях», – говорить в.о. ректора ХДАК Наталія Рябуха.

На заході були присутні колеги, мистецтвознавці, прихильники кіно та представники різних установ і організацій міста Харкова.

Нова книга буде особливо корисною для тих, хто професійно займається кіновиробництвом або перебуває на старті своєї творчої кар’єри.

Нагадаємо.