Нова експозиція. Ляльки-мотанки, створені за мотивами віршів

Унікальна виставка відкриється в Обласному центрі культури і мистецтва. Ідея експонатів викликана поетичними образами слобідських авторів.

В Експозиції – ляльки-мотанки, які створила кандидат педагогічних наук, доцент кафедри естетичного виховання і технологій дошкільної освіти Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди Юлія Соловйова.

За словами майстрині, ідея створення представлених в експозиції ляльок викликана віршами Віктора Бойка, Володимира Верховень, Лариси Вировець, Олександри Ковальової, Наталії Матюх, Ірини Мироненко та інших авторів».

Також, в експозиції кролевецькі рушники від Тетяни Федосової, керівника гуртків «Ткацтво» і «Образотворче мистецтво і дизайн», члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Головні мотиви її рушників – це квіти, калина, виноград, птихи, Богиня-Берегиня, традиційні вітряки в її індивідуальної інтерпретації.

З окремих елементів кролевецького народного ткацтва Тетяна розробляє нову квітку калини, квітку гвоздики, український коровай, нову птицю, яка нагадує казкову «Жар-птицю».

Виставка працюватиме з 24 січня по 11 лютого.

Нагадаємо.