До літературного марафону «Моя Леся Українка» долучилися півтори тисячі учасників

За два місяці проведення Міжнародного Марафону – з 1 лютого до 31 березня 2021 р – у ньому взяли участь 1 416 учасників.

«До  популяризації творчої спадщини визначної української поетеси та  поглибленого ознайомлення з життям та творчістю Лесі Українки долучилися діти та дорослі з Польщі, Китаю, Єгипту, союзу українок Естонії та власне з України», – повідомили організатори Марафону.

Відповідно до умов Марафону учасники читали улюблені твори поетеси, робили відеозапис або малюнок, присвячений життю та творчості Лесі Українки, фотографували свою роботу та розміщували у соціальних мережах з хештегом #МояЛесяУкраїнка.

Активними учасники Марафону (65 осіб) стали учні та вчителі школи ім. Лесі Українки з українською мовою навчання з польського міста Бартошиці Вармінсько-Мазурського воєводства, де мешкають десятки тисяч українців.

В Україні Марафон загалом  охопив 15 областей: Донецьку, Дніпропетровську, Закарпатську, Запорізьку, Київську, Львівську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Черкаську, Чернівецьку, Івано-Франківську, Харківську, Хмельницьку області.

Найактивнішими були представники Богодухівської, Валківської, Лозівської, Нововодолазької, Сахновщинської, Дворічанської, Краснокутської громад.

Захід організували і провели співробітники Харківської обласної бібліотеки для дітей.

Нагадаємо.