Харків’яни почнуть платити абонплату за воду

У лютому абонплата з’явиться у платіжках усіх жителів України, у яких є договір з комунальними підприємствами, що надають послугу з водопостачання.

Нова графа з’явиться у квитанціях за лютий 2022 року. Це стосується як побутових споживачів, так і підприємців.

У КП «Харківводоканал» повідомили про запровадження обов’язкової абонентської плати, від якої жителі міста вже не зможуть відмовитися.

Нова абонплата – це платіж, який споживач оплачує для відшкодування витрат, пов’язаних із укладанням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги.

Згідно з новими тарифами на КП «Харківводоканал», абонплата для будинків, у яких встановлено лічильник, становитиме 30,90 грн з ПДВ на місяць. Абонплата у будинках, не обладнаних приладом обліку, становитиме 29,628 грн з ПДВ на місяць. Ці суми будуть включені до платіжок, які харків’яни отримають у березні.

Додатково. Неплатитимуть абонплату ті харків’яни, які відмовилися від укладання індивідуального договору. Усі, хто за умовчанням цього не зробив, прийняли умови публічного договору.

Нагадаємо.