Часткова державна компенсація на освітні послуги

Рік тому отримати соціальну пільгу на навчання могли лише студенти-контрактники вищих навчальних закладів або їх батьки.

Після внесення змін до Податкового кодексу України цільова аудиторія значно розширилась. Тепер цим правом можуть скористатися і ті, хто сплачує кошти за своїх дітей у закладах дошкільної або позашкільної освіти. Йдеться про дитячі садки, спортивні та музичні школи. Повернути гроші можна й за додаткові заняття. Головна умова – приватні заклади повинні мати відповідну акредитацію від Міністерства освіти.

Щоб отримати податкову знижку необхідно бути офіційно працевлаштованим, але при цьому не займатися підприємницькою діяльністю. Крім того, повернути кошти вдасться лише за здобуття освіти у вітчизняних закладах. Максимальна знижка на яку можна розраховувати – 18%.

За словами податківців, станом на сьогодні у мешканців міста Харкова та Харківської області ще є змога надати декларацію за 2018 рік та отримати право на податкову знижку. Для цього необхідно звернутись до центрів обслуговування платників або надати засобами електронного зв’язку свою декларацію про майновий стан і доходи. Також, слід уважно ознайомитись з усім переліком документів.

Нагадаємо.