Вантажівки з незаконно спиляною деревиною виявили під Харковом

Чугуївський відділ поліції отримав  заяву про те, що на ділянках Чугуєво-Бабчанського лісового господарства виявлено 5 вантажівок зі спиляною деревиною.

На автомобілях перевозили 85 дерев,  74 з них – без чіпів. Також водії не мали жодних документів, згідно яких дозволялося перевезення чи зберігання деревини.

Працівники поліції встановили власників вилучених транспортних засобів та допитали свідків події. А ось щоб встановити власника або постійного лісокористувача,  до ДП «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство» спрямовано запит. Також необхідно отримати відповідну документацію: договори, товаро-транспортні накладні, протоколи погодження вартості послуг на навантаження, розвантаження та перевезення деревини, відомостей матеріально-грошової оцінки.

Нині планується перевірити це лісове господарство, залучивши спеціалістів державної  екологічної служби  в Харківській області, аби встановити розмір заподіяної шкоди.

Відомості про подію слідчим Чугуївського відділу поліції внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за  ч. 2 ст. 246 Кримінального кодексу України. Санкція статті ( ч.2 ст.246 КК України )(незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) передбачає обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк. До Чугуївського міського суду направлено клопотання про арешт майна.

Нагадаємо