Юні художники отримали призи престижного конкурсу

У Чугуєві пройшов І Міжнародний конкурс-виставка дитячої творчості «Рєпін об’єднує світ».

Конкурс, присвячений 175-й річниці з дня народження Іллі Рєпіна, об’єднав талановитих дітей з чотирьох країн світу – України, Білорусі, Казахстану та Росії.

Конкурсантами були представлені роботи 300 юних художників від 9 до 17 років – учнів художніх шкіл, шкіл мистецтв, художніх відділень мистецьких шкіл, вихованців художніх студій будинків культури.

Україну на конкурсі представляли юні художники з Харківської, Полтавської, Чернівецької, Запорізької, Тернопільської областей.

Переможців визначало міжнародне журі, до складу якого увійшли заслужені художники та діячі культури та мистецтв України та Росії, представники депутатського корпусу, керівники місцевого самоврядування.

Серед дипломантів конкурсу – багато дітей – вихованців Чугуївської дитячої художньої школи імені І.Ю. Рєпіна: Вікторія Іванова та Вікторія Кирилюк, Анастасія Іщак та Микита Личман, лауреат 3 ступеню (бронзова медаль) Віолетта Снурнікова, лауреат 2 ступеню (срібна медаль) Ольга Лацик.

Лауреатами І ступеню та золоті нагороди завоювали: Юлія Джамєєва, Єлізавета Кретова, Дарина Яковлєва.

Гран-прі та кубки переможців отримали Аріна Резченко та Софія Єфімова.

Серед нагороджених – дипломант конкурсу  Дарина Могильна з Харкова (учениця дитячої художньої школи №2) та лауреат 2-ступеню (срібна медаль), Олександра Герцова з міста Ізюм Харківської області (дитяча художня школа ім. С.І. Васильківського). Гран-прі та кубок переможця у молодшій групі отримала Попова Таїс з Воронежа, РФ.

Спеціальні нагороди за пропозицією членів журі конкурсу було присуджено й авторам творчих робіт. Їх отримали вихованці мистецьких закладів Казахстану, міст Полтава та Запоріжжя, Чернівецької та Тернопільської областей та учні ЧДХШ ім.І.Ю.Рєпіна.

Нагадаємо.