Виставка юних харківських художників у Нюрнберзі

В рамках Днів Харкова в Нюрнберзі відбувся круглий стіл за участю школярів Харкова та Нюрнберга, а також відкриття виставки дитячих малюнків Харківської художньої школи ім. І. Рєпіна.

 

У заході взяли участь організатори заходу, представники муніципалітетів Нюрнберга і Харкова, Спілки побратимства «Харків-Нюрнберг» і «Будинку Нюрнберга» в Харкові, а також школярі.

У цьому році темою круглого столу стала екологія і захист навколишнього середовища, що на сьогоднішній день є актуальним питанням для міжнародної спільноти. Також важливим напрямком в рамках міжмуніципального співробітництва Харкова та Нюрнберга є сфера енергоефективності.

На виставці був представлений ​​дитячий живопис в різних техніках виконання. Основною темою робіт стало місто Харків. У виставці взяли участь юні художники від 11 до 15 років.

 

Довідка. «Будинок Нюрнберга» в Харкові працює з 1995 року як культурно-просвітницький центр.

 Харківська дитяча художня школа № 1 ім. І. Ю. Рєпіна була заснована 1944 року до 100-річного ювілею від дня народження великого художника. Це єдина в місті Харкові дитяча школа, яка дає академічне професійну освіту початкового рівня.

leave a reply