Виставка фіалок відкрилась у Харкові

В інформаційному-виставковому центрі «Бузок» виставка фіалок. Кімнатна фіалка вважається одним з найпопулярніших рослин серед квітникарів.

Поширеність на підвіконнях наших квартир пояснюється надзвичайною красою квітучої рослини і різноманітністю сортів. Догляд не займає багато часу і зусиль.

Квітка з’явилася в наших оселях не так давно – близько ста років тому.

Більшість фіалок — маленькі багаторічні рослини, а деякі — невеликі кущі. Вони зазвичай мають серцеподібне листя і несиметричні квітки з чотирма пелюстками. Форма пелюсток визначає багато видів, наприклад, деякі фіалки мають «шпори» на кінці кожної пелюстки. Кольори квіток змінюються залежно від виду, багато з них фіолетові (звідси походить її назва), деякі блакитні, деякі жовті, деякі білі або кремові, деякі — двокольорові, часто блакитний і жовтий. Розквіт часто рясний, і трапляється звичайно навесні або улітку.

Родина квітки – Африка. Рослина росте в природі з помірною погодою. Найчастіше його можна зустріти в Північній Америці, Японії і Андах. Деякі різновиди ростуть в субтропіках Бразилії, в тропічній і Південній Африці

Виставка триватиме до 31 березня.

Нагадаємо.