«Весняне пробудження»

У приміщенні харківської прес-галереї відкрилася виставка творчих робіт заслуженого художника України Костянтина Савченка та його учнів «Весняне пробудження».

Костянтин Савченко народився в сім’ї відомого українського художника Юрія Григоровича Савченка. Від свого батька Костянтин Юрійович перейняв експресію і впізнаваний поривчастий мальовничий почерк.

Відкриття виставки відвідав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«У нас унікальна художня школа, представники якої, виховують обдаровану молодь, передають кращі мистецькі традиції наступним поколінням. Які вже беруть активну участь у мистецькому житті Слобожанщини, формують її сучасне та майбутнє культурне середовище».

Як повідомили організатори заходу, у Харківському прес-клубі в рамках проекту «Відкриті зустрічі» вперше в Україні відкрито медіа-галерею, де журналісти спілкуватимуться з представниками творчої спільноти.

Довідково. Костянтин Савченко у 1987 році закінчив Харківське художнє училище. З 1988 року регулярно виставляється в Харкові, Києві, Детройті, Чикаго, в різних містах Хорватії.

У 2004 році отримав звання академіка дизайну і мистецтв УТА, в 2007 році – почесного доктора мистецтвознавства УТА. З 2011 року – директор Харківського Художнього училища.

Численні персональні виставки в 1992-2014 році пройшли в Києві, Берліні, Загребі, Детройті, Чикаго, Джерсі, Торонто, Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах світу.

Нагадаємо.