В місті планують висадити понад двох мільйонів квітів

Висаджування різних квітів почалося в парках, скверах і на меморіалах Харкова.

За словами начальника виробничої дільниці СКП «Харківзеленбуд» Юлії Захарченко, серед квітів, яким віддається перевага – це віоли і петунії.

Майже з 10 тисяч квітів створять тематичні малюнки – швидше за все гілки рослин. Завершити роботи планується протягом тижня, після чого почнуть оформлення квітника на алеї за пам’ятником, де посадять петунії, тагетис та ахирантес. Крім того, в саду Шевченка розпускаються червоні і жовті тюльпани.

24 квітня комунальники почали висадку квітів на пр. Незалежності, біля пам’ятника засновникам Харкова. Там посадять зелений і червоний колеус, петунії та тагетис, всього – 20-30 тисяч рослин.

На підприємстві зазначили, що всі ці квіти вимагають уваги та догляду. У спекотні дні їх поливають щодня, а при нормальній температурі – через день-два.

На сьогодні в місті вже висаджено близько 30 тисяч квітів. Озеленювачі прикрашають пам’ятники ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, меморіали загиблим у Другій світовій війні, а також центральні магістралі та вулиці міста, зокрема – пр. Гагаріна. Всього в Харкові планують посадити близько 2 млн квітів.

Нагадаємо.