У Таджикистані пройшли дні українського кіно

У столиці Республіки Таджикистан Душанбе вперше відбулись Дні українського кіно.

До Української кіно колекції увійшла стрічка Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Крім того, за інформацією прес-служби Державного агентства України з питань кіно, з 19 по 22 квітня в кінозалі студії «Таджикфільм» демонструватиметься шість сучасних українських стрічок різних жанрів, чотири з яких були створені за підтримки Держкіно.

Зокрема, історичну драму Зази Буадзе «Червоний» за однойменним твором Андрія Кокотюхи, музичну комедію про львівських батярів «Шляхетні бродяги» режисера Олександра Березань, перше українське фентезі про супергероїв «Сторожова застава» режисера Юрія Ковальова і повнометражну анімаційну стрічку «Микита Кожум’яка» від студії Panama Grand Prix. Також будуть представлені фільм «Хайтарма» Ахтема Сеітаблаєва про депортацію кримськотатарського народу і кримінальна комедія Олега Борщевського «Дзідзьо Контрабас».

Під час фестивалю українські продюсери провели майстер-класи для своїх таджицьких колег, студентів і всіх бажаючих.

Організатором заходу виступила громадська організація «Європейська кінофундація» за підтримки Держкіно України та посольства України в Республіці Таджикистан.

Нагадаємо.