У Харкові стартує Бієнале сучасного мистецтва

Завтра у Харкові стартує освітня програма Бієнале сучасного мистецтва.

З 17 по 20 листопада розпочнеться перший етап відкритої освітньої програми, розрахованої майже рік. А власне саме Бієнале відбудеться у вересні 2019 року.

Головне завдання проекту – розширити потенційну глядацьку аудиторію і допомогти розібратися у сприйнятті сучасного мистецтва. Професійне співтовариство надасть можливість поглибити свої знання і налагодити міжінституційні контакти.

У перший лекторій організатори запрошують як професійне культурне товариство, так і всіх бажаючих – краще навчитися критично сприймати сучасне мистецтво і розібратися, як працюють сучасні арт-інституції.

Всі зустрічі відбудуться в харківській Муніципальній галереї, початок – о 18:30. Вхід на заходи безкоштовний.

17 листопада для широкої публіки лекція Малгожати Людвісяк «Як мислити критично?»

 Для довідки. Малгожата Людвісяк, директор одного з найцікавіших у Східній Європі центру сучасного мистецтва – «Замку Уяздовського» Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski у Варшаві.

19 листопада – лекція Олександра Соловйова «Сучасний кураторський проект. Великий формат».

Для довідки. Олександр Соловйов одним із «мастодонтів» сучасної кураторської школи в Україні. Мова піде про те, що сучасне мистецтво все більше і більше тяжіє до так званих виставок-блокбастерів або до бієнале.

20 листопада – відкрита дискусія. Участь в дискусії беруть Анна Смоляк (Краків), Марія Ланько (Київ), Борис Філоненко (Харків).