У Харкові пройде театральний фестиваль «1919-2019. Куліш Курбас Шекспір»

У програмі фестивалю шість вистав, натхненних творчістю художників Розстріляного Відродження, на тексти Куліша, Шекспіра і сучасних українських драматургів.

У 1919 році режисер-новатор Лесь Курбас почав працювати над п’єсою Шекспіра «Ромео і Джульєтта». У 1920-ті роки Курбас і драматург Микола Куліш були на передовій театральної інновації в Європі..

У 2019-му, через 100 років, українські та британські театральні колективи зберуться разом в Харкові, щоб відсвяткувати творчу розмову між Кулішем, Курбасом і україномовним Шекспіром на фестивалі, присвяченому відродженню цього потужного театральної спадщини.

Організатори називають фестиваль – результатом колаборації українських і британських театральних компаній Театр «Арабески», Night Train Theatre Company, Театр на Жуках, Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр, Творче об’єднання Інакше, Театр «Кімната Т».

Культурна подія пройде з 13 по 18 червня 2019 в театрі «Арабески». Також, в програмі – публічні дискусії, майстер-класи від провідних фахівців театрального мистецтва, конкурс стріт-арту та багато іншого.

Нагадаємо.