У Харкові готуються до фестивалю «Кроковеє коло»

Наприкінці березня стартує XVIII відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковеє коло».

Культурна подія триватиме з 24 березня по 12 травня. Мета цьогорічного фесту – збереження народних традицій та залучення до цього процесу дітей та молоді.

Кожного року до заходу долучається понад 500 чоловік. Це учасники гуртків за різними напрямками і діти, які не відвідують такі заняття.

За словами організаторів, це і просто якісь сімейні традиції, коли дитина може прийти і продемонструвати те, що, наприклад, її бабуся вчила вишивати.

За словами Галини Лук’янець, керівниці фольклорного гурту «Муравський шлях»:  «Ми проводимо виконавські конкурси, конкурси традиційних народних ремесел, наукову конференцію, в якій беруть участь діти старшого віку».

Під час наукової конференції учасники представлять результати досліджень традиційної народної культури.

В цьогорічному заході акцент робиться на традиційній народній культурі Харківщини. Учасниками фесту стануть діти і молодь з Харкова та області.

Захід поєднає ріні покоління. І з цією метою організатори намагаємося залучити до фесту і старше покоління, щоб вони розповідали про свою манеру виконання пісень і обрядових дійств, лірики, і казок, тощо.

Серед номінацій: слобожанські оповідки, казки, і легенди, які існували на Харківщині.

За підсумками конкурсу будуть визначені кращі. Одна з робіт, яку кожен учасник представить на фестивалі, повинна бути пов’язана з Харківщиною.

На завершення фестивалю – виставка робіт учасників та гала-концерт, який відбудеться у травні.

Нагадаємо.