Музиканти і фігуристи в одному проекті

У Харкові музиканти симфонічного оркестру і фігуристи разом вийдуть на лід в рамках творчого проекту «Ice Symphony».

За словами автора ідеї, заступника директора МАСО «Слобожанський» Олександра Дворниченка, проекту «Ice Symphony» немає аналогів в Україні. «Не можу назвати цей проект модним словом «шоу». Адже фігурне катання, як і жива класична музика, – це мистецтво, прекрасне і витончене. Поєднати ці два види мистецтва під одним дахом – завдання непросте”.

Виступати фігуристи будуть не тільки під класичну музику. Симфонічний оркестр, розміщений прямо на льоду, зіграє також популярні джазові композиції і мелодії закордонної естради. У поєднанні з барвистими світловими інсталяціями та виступами фігуристів, вважають організатори, це повинно справити незабутнє враження на глядачів.

Серед учасників проекту серед фігуристів, як молоді спортсмени, так і визнані майстри – бронзовий призер чемпіонату України Михайло Лейба і переможниця чемпіонату України, учасниця чемпіонату світу Аліна Білецька, чемпіон України серед юнаків Матвій Єфименко.

Для диригента Харківського театру опери та балету Юрія Яковенка виступ на льоду стане першим в його багаторічної диригентської кар’єрі.

Нагадаємо, що концерти «Ice Symphony – Симфонія льоду» пройдуть в Льодовому комплексі «Салтівський лід» у суботу, 9 лютого.

Нагадаємо.