Міжнародний день музейних селфі

Харків’ян запрошують до музеїв зробити селфі. Культурна акція в межах проекту Culture Themes об’єднує музеї України та світу.

Засновники заходу назвали цей день ідеальною нагодою розповісти всьому світу про ваш улюблений музей.Для цього треба зробити селфі на фоні чи поряд з улюбленим експонатом й опублікувати його на своїй сторінці у соцмережах із хештегом #MuseumSelfie  («Музейне селфі»).

В Україні така акція проходить втретє. Деякі музеї роблять цього дня безкоштовний вхід для відвідувачів, інші облаштовують спеціальні фотозони, проводять конкурси на найкраще музейне селфі й нагороджують переможців приємними подарунками.

В музеях Харкова міжнародну акцію – День музейних селфі відзначають 16 січня.

Офіційно до акції приєдналися лише кілька музеїв – літературний і історичний, але бажаючі можуть зробити фото і в інших музеях міста, тільки заплативши за вхід.

У Харківському Літературному музеї відвідувачів сьогодні пускають безкоштовно.

Сфотографуватися можна на тлі експозицій, присвячених життю і творчості Григорія Сковороди, в залі для дітей, де ще проходить різдвяна виставка.

У Харківському історичному музеї в акції беруть участь дві експозиції. Тут можна зробити безкоштовні фотографії.

З цікавих музеїв – музей фото-ілюзій. Тут є безліч несподіваних локацій біля яких можна сфотографуватися. Це непогане місце для оригінальної фотосесії.

Відвідати можна, також, Музей природи та Музей історії університету. Вхід в музеї безкоштовний.