Книгу харківського видавництва назвали однією з кращих в Україні

Журі Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України», який заснував і щорічно проводить Держкомтелерадіо, визначило переможців  2018 року.

У номінації «Моя країна» перемогло Харківське Видавництво «Фоліо» за твір Тимура і Олени Литовченків «Книга жахіття: 1932-1938». У книзі описані події, що відбувались в Україні в часи голодомору, а також кривавого терору 1937-1938 років.

У номінації «Життя славетних» – ТОВ «Видавництво Старого Лева» за книгу Віри Агеєвої «Візерунок на камені. Микола Бажан: життєпис (не)радянського поета».

Бестселером року став роман «Стіна» Андрія Цаплієнка.

Гран-прі конкурсу отримало видавництво «Фенікс» за повнокольорове видання в двох книгах українською мовою Нового Завіту – Євангеліє і Апостол.

 

Довідково. Цього року для участі в конкурсі у 10 номінаціях надійшло 122 роботи від 44 видавців. Конкурс  проводиться з метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги в суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання.