Харківський театр може стати кращим в Україні

Харківський академічний театр ляльок імені Афанасьєва претендує на звання кращого в Україні за драматичну постановку «Уявний хворий».

 

Театр взяв участь у конкурсі в рамках фестивалю «Гра».

Міжнародне журі в складі експертів з Великобританії, Фінляндії, Польщі, Литви та Грузії виберуть кращих в шести номінаціях. Лауреати з Харкова змагатимуться з Чернігівським українським музично-драматичним театром імені Шевченка та колективом з міста Берегове на Закарпатті. Автори найкращої драматичної постановки крім визнання отримають грошові премії на створення нових шедеврів.

Загалом у фестивалі «Гра» взяли участь понад 70 театрів з усієї України. Критики вже переглянули відеозаписи всіх номінантів і склали лонг-лист з 27 найбільш цікавих виступів. Потім гру акторів оцінили наживо і вибрали 12 кращих постановок.

Фінальний етап фестивалю-премії відбудеться в Києві з 24 по 30 листопада. Тоді й назвуть переможця в номінації «Кращий театр в Україні».

 

Довідка. «Уявний хворий» – вистава для дорослих, поставлена ​​за твором французького драматурга Жана-Батіста Мольєра. У 2017 році на I Міжнародному фестивалі театрів ляльок “PUPPET.UP” в Києві вистава отримала Гран-прі, дипломи «За кращу режисуру» (Оксана Дмитрієва), «За кращу сценографію» (Наталя Денисова), «За кращу жіночу роль» (Тетяна Тумасянц).

leave a reply