Харківський дитячий театр «Сорванцы» став кращим

Харківський народний дитячий театр «Сорванцы» повернувся з подвійною перемогою з Міжнародного театрального фестивалю «Паралельні світи».

Фестиваль проходив в місті Барановичі (республіка Білорусь) з 30 квітня по 5 травня.

У фестивалі брали участь юнацькі та молодіжні театри з Німеччини, Естонії, Литви, Росії, Білорусі. Україну представив харківський театр «Сорванцы».

Діти показали яскраву, веселу «дворову» комедію «Манюня» за романом Наріне Абгарян.

За словами режисера театру Олени Вартанян, вже більше 30 років театр показує світові свої оригінальні вистави, залучаючи до мистецтва дітей та дорослих.

«Вперше за всю історію фестивалю «Паралельні світи »одночасно дві головні нагороди – Гран-прі та приз глядацьких симпатій – поїхали в Україну, і саме до Харкова, завдяки високій творчій майстерності юних артистів».

Крім того, режисер дитячого народного театру «Сорванцы» Олена Вартанян отримала нагороду Міністерства освіти України за бездоганну роботу, педагогічну діяльність та високі досягнення у вихованні молоді.

Довідково. Театр «Сорванцы» заснований в 1987 році випускницею Харківського інституту культури Оленою  Вартанян. За час свого існування звичайний шкільний драмгурток перетворився в зразково-показовий дитячий театр, а пізніше в народний художній колектив Дитячий театр «Сорванцы» з багатими традиціями та величезним репертуаром.

Нагадаємо.