Філософські роздуми відтворені у скульптурі

У галереї імені Семирадського відкрилась експозиція – «Ессе Хомо», що в перекладі означає – «це людина».

Свої роботи представили Харківські скульптори Анна Іванова і Олександр Рідний.

Автор ідеї проекту Анна Іванова розповідає, що кілька років тому і не замислювалась над тим, що це може стати великим проектом. Все почалось з однієї роботи, потім до проекту підключився Олександр Рідний.

Скульптор Анна Іванова: «Тема релігійна, вона для багатьох здається дещо старомодною, може бути, для бабусь, але наша ситуація сучасна показує, що вона дуже актуальна для всіх – для політиків і для простих людей».

«Історія така, що до Святого Герасима прийшов лев і у нього була поранена лапка, і була скалка і він до нього простягнув цю лапку і Святий Герасим його там перебинтував, як-то вилікував і він залишився у нього в монастирі і всюди ходив за ним».

Своїми роботами автори запрошують подивитись на постать людини взагалі. Поставити питання – як людина ідентифікує себе у цьому світі.

Олександр Рідний, скульптор: «Тут багато робіт, не скажеш, що вони як скульптура, вони як об’єкти. Це все мова про героїв, про мучеників, які заради якоїсь ідеї готові були на все. І щоб посилити якось враження, виникали якісь гострі грубі іржаві штуки, асоціативно воно працює».

Переглянути філософсько-релігійну експозицію та поміркувати над одвічними темами можна до 7 березня.

Нагадаємо.