Дні угорського кіно у Харкові

Сьогодні 22 листопада у кінотеатрі «Боммер» відбудеться відкриття фестивалю «Дні угорського кіно в Україні». До програми фестивалю увійшли п’ять різножанрових фільмів, знятих в Угорщині останніми роками. Усі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Відкриє фестиваль Радник посольства Угорщини з питань культури та освіти пан Тамаш Віціан.

В день відкриття буде показана угорська стрічка «Кінчем» (12+), режисера Габор Геренді

Це романтично-пригодницька драма про угорського аристократа Ерно Блашкович. Головний герой  втратив все своє майно і веде безцільне та розпусне існування, аж допоки в його житті не з’являється чудовий шанс на зміни –легендарний скаковий кінь  Кінчем, який виграє всі перегони на європейських змаганнях і вже встиг стати сенсацією того часу.

23 листопада – фільм «Північне сяйво» (16+). Робота режисера Марта Месарош

Сімейно-історична драма, яка постає перед глядачами у двох часових вимірах. Серцевий напад та короткочасна кома старенької Марії послужили поштовхом для приїзду з Відня до угорської провінції її доньки, вічно зайнятої ділової людини. Ольга б ніколи не відмінила доленосного відрядження до Японії, не переступила б порогу материнської домівки та не натрапила б випадково на старі малюнки та порвані фотографії незнайомих, але, вочевидь, дуже важливих для матері людей. Хто  вони?

Через нестандартні ситуації, з суто жіночою чуттєвістю фільм розповідає про драматичні ситуації, які слідують за кризою самоідентифікації та рани, що ніколи не загоюються, а також про визвольну силу викритої брехні та замовчувань.

24 листопада – фільм «Сьомий алебардник» (12+), режисера Чаба Векеш .

Гумористична історія про кар’єру, в якій завдяки несподіваній пропозиції, актор, яким раніше нехтували, несподівано перетворюється з ролі «вічного статиста» на головного режисера театру. З цього моменту він починає боротьбу не тільки за свої мрії, але й за весь творчий колектив. Події, що відбуваються у сучасному театральному світі, доповнені сатиричними сюрреалістичними елементами задля зображення всіх перешкод, пов’язаних з виконанням нового призначення та реакції колег щодо цього.

Фестиваль угорського кіно триватиме до 25 листопада.