“Битву диригентів” презентують у Будинку Алчевських

Незвичайний для академічної музичної традиції захід під назвою «Симфобитва. Оркестровий батл диригентів» відбудеться 29 грудня у Харкові.

Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» по черзі зіграє композиції під керівництвом трьох диригентів: Юрія Яковенко, Сергія Горкуша і Сергія Лихоманенка.

Автором ідеї концерту в формі батла став Сергій Лихоманенко. У творчості своїх колективів, Eclectic Sound Orchestra і Kiev Grand Classic, йому вдається поєднувати електронний звук зі звучанням традиційних музичних інструментів.

«Учасники батла диригуватимуть оркестром по черзі. Кожен з них представляє різний музичний стиль, той, який йому ближче, – традиційну класику, симфоджаз, а також рок- і поп-музики в симфонічній обробці».

Для глядачів прозвучать святкові музичні твори різних стилів. Юрій Яковенко представить твори класичного напряму – музику з балету «Лускунчик» Петра Чайковського і Danzon № 2 мексиканського композитора Артуро Маркеса.

Сергій Горкуша представить добре знайомі й улюблені новорічні музичні історії з мюзиклів американських композиторів Леонарда Бернстайна і Лероя Андерсона в стилі симфоджаз.

Під керівництвом Сергія Лихоманенка прозвучать хіти з репертуару сучасних рок- і поп-виконавців: Мадонни, Rammstein, Metallica, Шер і інших в обробці для симфонічного оркестру.