Благодійний концерт світових зірок «Класична феєрія»

Унікальна музична подія відбудеться у Харкові 21 грудня, на сцені театру  опери та балету. Це благодійний концерт світових зірок класичної музики «Класична феєрія».

Музиканти з різних континентів вже в сьомий раз приїдуть до Харкова, щоб виступити перед юними шанувальниками класичної музики і зібрати кошти для дитячих лікувальних установ і навчальних закладів, для дітей з обмеженими можливостями.

60% місць в залі будуть безкоштовно віддані дітям з інтернатів, дитячих будинків, малозабезпечених і багатодітних сімей. Кошти, зібрані з продажу інших квитків, підуть на благодійність.

За час існування проекту «Класична феєрія», на благодійних концертах побувало кілька тисяч дітей з інтернатів, дитячих будинків багатодітних і малозабезпечених сімей, а Харків відвідали всесвітньо відомі музиканти. Благодійну допомогу від культурного дійства отримали медичні установи міста і області.

Перший концерт «Класичної феєрії» пройшов 2012 року в залі органної та камерної музики, напередодні дня святого Миколая. Артисти грали для дітей з Люботинського інтернату.

У цьогорічному концерті візьмуть участь:

– Ласло Феньйо (Німеччина) – один з кращих віолончелістів світу. Музикант зіграє на унікальній віолончелі, створеної в 1695 році одним з найвідоміших майстрів, венеціанцем Маттео Гоффріллером.

– Олександр Дворниченко (Україна) – альтист, організатор проекту «Класична феєрія».

– Сергій Дворниченко (США) – кларнетист, лауреат конкурсів в США і Європі. Один з чотирьох українців, які закінчили Єльський університет на бюджетній основі.

– Арутюн Чколян (Вірменія) – музикант-мульти-інструменталіст, що спеціалізується на вірменських народних духових інструментах, таких як дудук, зурна, шви, нею, а також на кларнеті. Концерти за його участю з великим успіхом проходять в США, Греції, Туреччини, Італії, Франції, Німеччини та інших країнах.

– Незмінний учасник проекту майже з моменту його заснування, скрипаль з Німеччини Даніїл Австріх.