Акція «30 днів на велосипеді»

З 1 квітня в Харкові стартувала міжнародна акція «30 днів на велосипеді» / 30 days of biking».

Щоб приєднатися до всесвітнього флешмобу достатньо дати собі обіцянку їздити на велосипеді кожен день протягом квітня – на будь-яку відстань, з будь-якою метою, будь-куди.

За словами організаторів: «Термін у 30 днів якраз показує те, що можна їздити на велосипеді не просто час від часу, а регулярно, щодня протягом місяця. Акція полягає в тому, що учасники зобов’язується проїздити хоча б по одному кілометру в день, за будь-якої погоди, за будь-якого настрою і звітуватись про це з певним хештегом, наприклад, в соцмережах».

Напередодні акції харківські велосипедисти зібралися на території велоцентру для того, щоб поспілкуватися і згадати правила дорожнього руху.

Патрульні поліцейські нагадали прихильникам велосипедного руху головні правила безпеки. «Велосипедисти – це повноцінні учасники дорожнього руху, які повинні дотримуватися всіх правил».

Також копи нагадали, що на проїжджу частину можуть виїжджати діти у віці від 14 років.

Довідково. Акція «30 днів на велосипеді» / 30 days of biking» вперше стартувала в США у 2010 році і згодом поширилася по всьому світу. Щороку до неї долучаються сотні тисяч людей.

Нагадаємо.