Зростає адміністративний збір за оформлення закордонного паспорта

Підвищення тарифу на отримання закордонного документу відбудеться з 1 липня.

На сьогодні вартість виготовлення закордонного паспорту становить 557 гривень у термін 20 робочих днів та 810 гривень – ціна термінового документу.

З першого липня вартість закордонного паспорту зростає.

При оформленні паспорта до 20 робочих днів – 682 гривні, а це 352 гривні –  вартість адмінпослуги та 330 гривень – вартість бланку. При оформленні закордонного паспорту до 7 і 3 робочих днів – це 1034 гривні. А це 704 гривні – адмінпослуга і 330 – вартість бланку.

Також, збільшиться вартість оформлення ІD-карток. Паспорт, який буде готовий вже за 20 робочих днів коштуватиме 345 гривень, отримати документ швидше доведеться за 471 гривню.

Документи для оформлення ІD-картки подаються за місцем реєстрації – коли особа оформляє його вперше. Коли громадянин оформив ІD-картку, то у подальшому може звертатися до будь-якого територіального підрозділу або органу на території України, незалежно від його реєстрації.

В електронному вигляді можна сплатити вартість адміністративного збору за послугу чи попередньо заповнити анкету, що значно скорочує час обслуговування.

Нагадаємо.