Зросла кількість громадян, які бажають відкрити свій бізнес

Як повідомили в Головному управлінні фіскальної служби області, у регіоні 28 200 громадян виявили бажання започаткувати власну справу і відкрити свій бізнес у 2018 році.

За підрахунками фіскалів, в порівнянні з 2017 роком кількість підприємців зросла на 25,4 відсотка. Серед новачків – 24,3 тисячі ФОП і 3,9 тисячі юридичних осіб.

Також, за минулий рік припинили свою діяльність 14,0 тисяч СГД, а це на на 58,0 відсотків менше, ніж у 2017 році. У ДФС області пов’язують цей факт з поліпшенням економічних чинників.

Серед іншого, податківці відмітили, що найбільше тих, хто робить перші кроки в бізнесі, проживає безпосередньо в Харків. Зокрема, з початку року започаткували власну справу 20700 суб’єктів.

Найбільше їх зареєстровано в Московському і Шевченківському районах нашого міста. Серед районів області найбільше новачків живе в Харківському та Дергачівському районах.

Також відомо, що серед напрямків діяльності, в яких реалізують себе «початківці», сьогодні найбільш популярна сфера ІТ технологій і торгівля, в тому числі, через Інтернет. Популярна діяльність громадських організацій.

Нагадаємо.