Зменшення тарифу призведе до значного збільшення інтервалу руху

У продовженні тарифного скандалу, депутати Харківської міськради 21 лютого ознайомилися з роботою метрополітену в нічний час.

Відвідали Центр управління рухом підприємства, побували в тунелях і побачили, як іде підготовка метро до перевезень пасажирів.

Зокрема, за підсумками вивчення специфіки роботи підземки повідомлено, що люди, які працюють на підприємстві, заслуговують депутатської уваги в плані прийняття рішень, пов’язаних із соціальним захистом, а також спрямованих на експлуатаційні витрати метрополітену.

Генеральний директор харківського метрополітену нагадав, що метро – це соціальний вид транспорту, який не працює на прибуток. За його словами, навіть тариф в 8 грн не покриває всі витрати підприємства.

«Для нас тариф в 5 грн – це фактично вбивство підприємства. При поверненні до колишньої вартості інтервал руху поїздів буде від 10 до 11 хвилин і буде збільшуватися. Це обумовлено необхідністю забезпечити безпечну роботу метрополітену. На сьогоднішній день собівартість витрат підприємства не покриває навіть тариф в 8 грн. Ця сума не включає в себе всі види робіт, а тільки ті, які необхідні для того, щоб метрополітен існував і перевезення пасажирів були безпечними».

За його словами, крім ремонту і техобслуговування рухомого складу, в тариф включена заробітна плата, комунальні витрати, а також забезпечення співробітників підприємства спецодягом та взуттям.

Нагадаємо.