З 1 жовтня гроші надходитимуть на особисті рахунки пільговиків

У жовтні почнеться монетизація пільг на оплату комунальних послуг.

Паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг – готівкова та безготівкова.

Пільги безготівково будуть призначатися всім пільговикам в автоматичному режимі за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк.

Для цього в автоматизованих системах обліку банку будуть вести персоніфікований облік пільговиків і засобів, які будуть надходити на рахунок для виплати пільг, для кожного індивідуально.

Після того «Ощадбанк» буде здійснювати переказ коштів на рахунки керуючих, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними і банком.

Пільги готівкою будуть призначатися всім бажаючим пільговикам на підставі поданих особисто заяв до органів соцзахисту населення, які будуть формувати щомісяця до 25 числа реєстри людей для виплати пільг готівкою і передавати їх Мінсоцполітики. Після чого міністерство, обробивши отримані реєстри, буде відправляти їх в банк і переводити банку гроші для виплати монетизованих пільг.

Таким чином, гроші будуть надходити на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх зі свого рахунку в будь-який час.

Нагадаємо.